Chocola

Daar gaat hij dan: mijn zoon. Onze zoon. Hij heeft er ontzettend veel zin in, in zijn volgende stap, hij is blij. Lacht. Ik voel me ‘mwah’. Hij heeft het door. “Moet je huilen mama?” “Nee hoor, schat,” lieg ik. Onze zoon is werkelijk fantastisch. Groot, gezond, prachtig, gelukkig, lief, grappig, attent en sportief: hij gaat het wel redden. Op die middelbare school. In het leven. Ik wil hem zoveel vertellen en zeggen. Jongen, geniet dubbel en dwars van deze tijd, leef je leven vol overgave, wees goed voor jezelf en een ander, maak de keuzes waar je gelukkig van wordt, kijk uit voor mensen die niet het beste met je voor hebben en besef dat die ook maar een innerlijke strijd hebben. Doe goed, blijf je vrolijke jezelf, zie de kleine geluksdingetjes, lieverd: daar wordt je het allergelukkigst van. Maar nee, wat zeg ik: “Veel plezier vandaag vent en kijk je uit met je fiets, dattie niet gelijk de eerste dag kapot gaat?”.

En daar gaat ze dan: mijn dochter. Onze dochter. Verder zonder grote broer op school. Ze was best wel zenuwachtig. Heeft een paar nachten niet goed kunnen slapen. Groep 7 is belangrijk, dat weet ze. Wat voor haar echter nog veel belangrijker is, zijn de sociale contacten. Onze dochter is geweldig. Gezond, prachtig, gelukkig, attent, grappig, gedreven, opmerkzaam en gevoelig. Zij gaat het ook wel redden in het leven, zeker. Misschien via een wat minder makkelijk pad dan haar broer, maar het zal haar pad zijn en aan het eind gaat ze iedereen een poepie laten ruiken! Ik wil haar ook zoveel vertellen en zeggen. Meissie, je doet het zo goed, wees jezelf, twijfel niet aan jezelf, ontdek je krachten en maak er gebruik van. En al het andere wat ik tegen haar broer wil zeggen. Ik zeg: “Veel plezier vandaag op school meis, neem je een lekkere courgette uit je schooltuin voor ons mee?”.

Ik ben gezegend met twee prachtige kinderen, prachtig van binnen en van buiten, van wie ik immens veel hou. Ik ben zo enorm trots en dankbaar en weemoedig en een beetje angstig tegelijk. Ik noem het maar het ‘mwah’ gevoel. Het is tijd voor een flink stuk chocola, vind ik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top